Мазилка пада върху кръводарители в Благоевград, кога ще ремонтират отделението по трансфузионна хематология, пита депутатът Станислав Богдански

Ще бъде ли ремонтирана сградата, в която се помещава отделението по трансфузионна хематология към „МБАЛ-Благоевград“АД? Отговорът на този въпрос търси депутатът от ИТН Станислав Богдански като е отправил писмено запитването си до здравния министър. Депутатът отбелязва, че сградата е в окаяно състояние от години и медицинския екип е принуден да работи в трудни условия.

“ Медицинските специалисти и кръводарителите са поставяни всеки ден в опасност поради падаща мазилка. Помещенията в сградата са наводнявани от течове, когато са на лице валежи, а стените са мухлясали. Случвало се е мазилка да пада върху кръводарителите по време на кръводаряване“- така Станислав Богдански описва ситуацията накратко.

В питането се подчертава, че отделението по трансфузионна хематология е единствено в областта и снабдява с кръв и кръвни продукти всички болници в 14-те общини на Пиринско. Отделението гарантира 24-часово обслужване на нуждаещи се от спешна и планова хемотрансфузионна терапия.

Отговорът на здравния министър се очаква да бъде даден писмено и да стане публично достояние от трибуната на Народното събрание.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене