Няма недостиг на дърва за зимата! Инж. Валентин Чамбов говори с журналисти по основни теми в сектора

Директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов направи своеобразен отчет за работата си през месеца, в който е начело на Предприятието. Борбата с пожарите и наличието на дърва за огрев за местното население бяха основни акценти на срещата. Само за миналата седмица в 11 от стопанствата е имало запалване, основно в земеделски територии. Своевременната намеса на горските служители и огнеборците е предотвратила разрастването им.

„Общо от началото на годината имаме 40 пожара, което е по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Основната причина за възникването на пожарите е небрежност, но има и 6-7 пожара, за които имаме подозрения, че са запалени умишлено“- допълни директорът.
ЮЗДП е добре оборудвано за действия срещу пожарите.

По въпроса с наличието на дърва за огрев, инж. Чамбов подчерта, че за разлика от миналата година, когато е имало огромно търсене, тази година ситуацията е нормална, дори не може да се реализира цялата дървесина, която се добива. Цените са относително стабилни, без рязък скок.
„Хората може да бъдат спокойни, дърва има предостатъчно, цените са същите, така че имаме възможност да им предоставим такава суровина. Който има желание да си закупи, може да се обърне към съответното горско или ловно стопанство и ще му бъдат осигурени дърва на цени от предходната година“- успокои инж. Чамбов.

Към момента по складовете има налични около 15 000 кубически метра дърва за огрев и около 25-26 000 кубически метра строителна дървесина.
Директорът отговори и на журналистически въпроси и изрази готовност за бъдещи срещи с представителите на медиите, както регулярни, така и по тяхно желание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене