БФС строи изкуствен терен в Дупница

Българският футболен съюз продължава с активната си политика за инвестиции в спортна инфраструктура в подкрепа на детско-юношеския футбол в цялата страна.

Днес бе направена първа копка за изграждането на изкуствен терен в спортен комплекс „Бончук“ в Дупница.

Съоръжението ще се използва от всички местни футболни клубове и школи и ще позволи на повече от 200 деца да провеждат нормален тренировъчен процес.

Проектът, за който БФС спечели финансиране по програма FIFA Forward 3.0, е на стойност 500 хил. лева – поредното доказателство за ефективния процес по кандидатстване и усвояване на средства от страна на футболната ни централа по програмите на ФИФА и УЕФА за подкрепа на масовия футбол.

На официалната церемония присъства директорът на направление „Първенства и турнири“ към БФС Валентин Чакъров, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, общински съветници, представители на ръководството на Марек, директорът на ДЮШ на клуба Янек Кючуков, десетки футболни таланти и техните треньори и родители.

Стартът на начинанието бе даден с традиционен водосвет.

Изкуственият терен ще е с размери 64 на 44 метра и се очаква да бъде завършен през октомври.

Съоръжението ще разполага и с изкуствено осветление, което ще позволи използването му и в тъмните часове на денонощието.

Само през последните 5 години Българският футболен съюз е спечелил инфраструктурни проекти по програми на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лева, благодарение на което бяха построени над 40 различни по тип и размер футболни терени в над 25 населени места из цяла България.

В момента на различен етап по проектиране или изграждане са още 8 съоръжения – освен в Дупница, инвестиционни проекти се развиват във Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Рилци, с. Труд и в 75-то училище в столицата. Плановете са всички те да са в готовност за експлоатация до юни 2024 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене