Ангелогласната Соня Ковачка от Брежани празнува 25 години

Днес е рожденият ден на момичето, което с изпълнението си на “Излел е Дельо хайдутин” изправи залата и журито на “Гласът на България”.

Соня Ковачка е родена на 04 август 1998 година в семейството на Величка и Емил Ковачки в Брежани. Тя има още три сестри и две братчета. И цял живот се грижи – като майка за по-малките, а те я “изненадват” с решението си да изпратят кандидатурата й за “Гласът на България”.

Тя покори не само журито, тя покори България – с прекрасния си глас, с красивото си поведение и макар, че не стана първа, хората й отредиха специално място сред най-добрите гласове на България.

Соня върви към сцената от малка. Закърмена е с песните на Пиринския край, обича старите песни на нейната баба и ги предава с обич на по-малките й братя и сестри. И на децата от Брежани, на които безплатно дава уроци и събра в детска певческа група заедно с Райна Гюрова.

Рано се омъжва. И има прекрасно момиченце Анастасия, която е на 5. Но и рано тръгва към професионалното вокално изкуство – учи в Хуманитарната гимназия в Благоевград, специалност музика.

Приживява трудни периоди и “замлъква” за няколко години. Стига до там, че е чистачка в кметството в Брежани. Но благодарение на подадената ръка от председателката на сдружение “Хора и традиции” Румяна Панова кандидатства в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград изпълнителско изкуство и я приемат. По същото време ансамбъл “Пирин” обявява конкурс за изпълнители и тя печели конкурса.

Соня Ковачка е част от ансамбъл “Пирин” и след една година в хора, тя е вече солист. За нея няма по-голямо щастие от това да е част от най-красивия български ансамбъл и да пее.

Нейната скромност и доброта, висок професионализъм и всеотдаване на хубавата българска песен, нейното родолюбие и семейните ценности превръщат Соня Ковачка в пример за трудния път към голямата сцена.

И в това, че мечтите се сбъдват.

Честит рожден ден!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене