БСП -Кюстендил с номинации за кмет и съветници

Партийната организация на БСП – Кюстендил е в подготовка за насрочените за 29 октомври тази година местни избори. Това каза на пресконференция председателят на общинската структура Йордан Тодоров, предаде репортер на „Фокус“. Вече са приключени вътрешнопартийните номинации.

За кандидат-кмет на Община Кюстендил са номинирани 8 кандидати. Четирима от тях са си направили отвод. Номинации са подадени от 43 организации, общо са 52. Най-голяма е подкрепата за Йордан Тодоров, който да бъде кандидат-кмет на БСП – Кюстендил. Той е събрал 37 номинации. 7 номинации има за д-р Лилия Чингарска. С 2 номинации е Здравко Милев. 1 номинация има за Стоян Иванов.

С най-голямо доверие сред партийните организации за общински съветник има Елица Панева – 27. Следват Йордан Тодоров с 25 номинации, Атанас Гергинов – 17 номинации. Следват Бойко Клечков, Лилия Чингарска, Невенка Панчева и Христо Цоцумански. БСП в града под „Хисарлъка“ ще се яви на местните избори с пълна и балансирана листа.

На 19 август предстои общинска конференция. На нея 131 делегати трябва да подредят листата за общински съветници. Те трябва да гласуват окончателно и кандидат-кмета за Община Кюстендил, както и за кандидат-кметове за селата. Името на кандидата за общински кмет трябва да се утвърди и от националното ръководство на партията.

„Местните избори са от изключително значение и важност за всеки. За стандарта на живот и развитието на общината. За бъдещето на децата ни и за спокойствието на родителите ни. Важно е кюстендилци да бъдат активни и смели. Да се борят за едно по-добро бъдеще“, каза Йордан Тодоров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене