Уволняват Недялка Цветкова!

ЦветковаДве смени са на дневен ред в община Гоце Делчев, призна депутатът Георги Анднов на брифинг. От ГЕРБ е направено предложение за смяната на директора на Бюрото по труда Марияна Стругова, която е и председател на БСП в община Гърмен. Рокадата идва след сигнали и проверка, която установила, че 100 % от парите по програмите за заетост са били разпределени неправомерно, като тенденциозно са били насочвани към фирми от община Гърмен, с което са ощетени останалите три общини Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча.
”Направили сме предложение за въпросната смяна, но дали то ще бъде одобрено от ресорния министър и коалиционните партньори, ще стане известно в близките дни“, допълни Андонов.
В Дирекция „Социално помпомагане“ в Гоце Делчев също се очаква промяна, но тя ще бъде поради завръщане от майчинство на титуляра Петя Чуркова.
Изпълняващата в момента длъжността директор Недялка Цветкова е възтановена на поста миналата година с временна заповед до връщане на титуляра.
Цветкова бе уволнена по времето на управлението на ГЕРБ по настояване на депутата Георги Анднов и върната на шефския стол с временен договор, подписан от директора на Агенцията към социалното министерство.
”Направили сме конкретен анализ и имаме конкретни предложения, които предстоят да бъдат обсъдени, както с ресорните министри на съответните звена, така и с коалиционните партньори“, подчерта народният представител от ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене