Добра новина! Силен туристически сезон в Сандански през лято 2023

Сдружение „Дестинация Сандански“ отчита ръст на туристите в курортния град това лято.

През месец юли хотелите на територията на общината са реализирали добра заетост.

Ще се запази ли интересът на туристите и през месец август, когато температурите в Сандански са изключително високи?

Георги Кунчев – зам.-председател на сдружението

– Температурите се повишиха драстично, да. Сандански е най-топлият, най-слънчевият град. Въпреки това, а и като се има предвид, че в момента сме слаб сезон, въпреки това хотелите реализират доста прилична заетост и това е добре. Те са климатизирани , с басейни… Работи се на различни пазари. Има израелци, има българи също. Дори и за слаб сезон всъщност нещата са доста, доста добри.

 

– Можем да кажем, че повече български или повече чуждестранни туристи има.

– Повече са българите, да. Има и чуждестранни туристи, но приоритетно са българите.

 

– Цените какви са? Средната цена, например, на пакет със закуска и вечеря?

– Ами много различни са. В зависимост от качеството на хотела. Има пакети от 5 нощувки със закуска и вечеря от порядъка на 290 лв. на човек. Може да се стигне до 2090 лв. Зависи от категорията на хотела. Но в случая, това което показва тренда и практиката е, че и цените не са толкова важни, важно е качеството на услугата!

Ние в Сандански предлагаме наистина добро качество, сравнено с други дестинации, а и самият регион предлага доста неща за забавление и има какво да правят туристите тук, дори да изкарат пет или шест нощувки. Като цяло можем да кажем, че хотелите реализират доста добра заетост, дори и в слабия сезон.

Всеки хотел си има собствена стратегия в зависимост от, разбира се, нивото на туристите, които го посещават, в зависимост от категорията на хотела. Предлагат се различни неща.

В последните години спа туризмът в Сандански набира все повече популярност. Към него туристите оценяват и качеството на въздуха, хубавата храна и богатия асортимент на вина от местни производители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене