За Митев случая е прецедент, защото тази кост е най-здравата в човешкото тяло, а при новородени костите са пластични.

Прокуратурата категорична за счупеното краче на бебе в Благоевград: Докторите шикалкавят!

Районната прокуратура в Благоевград заведе наказателно дело за счупеното краче на бебе от Симитли. Предстои да се разследва кой е виновен за увреждането на новороденото момченце в благоевградската болница.

На този етап има много неизяснени обстоятелства, каза държавният обвините Борислав Ковачки. 20-дневното бебе от Симитли, което е било прието в болницата в Благоевград с жълтеница, а изписано със счупено краче, се оказа, че има фрактура от около седмица. След като в сряда лекар от отделението по Неонатология установил, че дясното краче на бебето е подуто, то било закарано в „Пирогов“ за шиниране и върнато обратно ва родителите му“, сочат от прокуратурата.

В документа, с който МБАЛ разполага от „Пирогов“, е описано състоянието на детето и е посочено, че фрактурата е с давност около седмица. Директорът Огнян Митев заяви, че проверката в болницата продължава.

„Все още не могат да се дадат окончателни позиции, но се запознахме с повечето детайли. Детето е родено на 11 март, след което е изписано. На 1 април отново е прието в отделението по неонатология с бебешка жълтеница и лека хрема. На 5 април, по време на сутрешна визитация, дежурният лекар установява, че десният крак на детето е подут, след което се извършват изследвания и се оказва, че момченцето е с немалка фрактура на дясната бедрена кост“, каза Митев. Призна, че за него е прецедент, защото тази кост е най-здравата в човешкото тяло, а при новородени костите са пластични. „За това трябва голяма сила и не мога да си представя как би могло да се случи такова нещо, и то в отделението да бъде счупена, дислоцирана и т.н.“, каза директорът на болницата.

  • – заглавието е на редакцията 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене