Младежи отбелязаха Международния ден на толерантността в Благоевград

106951-tolerantnost-blagoevgrad-01По повод Международния ден на толерантността доброволците от клуб „Младежта е толерантност”–Благоевград към Център „Амалипе” организираха две събития – интерактивни игри, които по забавен начин да акцентират върху толерантността сред студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски” и информационна кампания за гражданите на Благоевград.

„Ще раздаваме брошури, в които пише как трябва да се отнасяме с хората и 10 – те златни правила на толерантността: С търпение всичко се постига, търпението е основа на всичко, бъди търпелив към другите, с търпение горчивото става сладко, доброто дело без награда не остава, добрата дума цена няма, приеми хората такива, каквито са, уважавай мнението на другите и ако уважаваш другите и те ще те уважават”, сподели доброволецът Кристиян.

 

С цветя на толерантността бяха зарадвани десетки благоевградчани, част от които с желание се включиха в даването на послания за толерантността в ежедневието ни.

През последната година доброволците от клуба „Младежта е толерантност” проведоха обучения в редица благоевградски училища по успешния метод „Връстници обучават връстници”. Методът доказа своята ефективност и помогна за осмислянето на теми като „Култура на толерантност”, „Работа в екип”, „Умения за комуникиране” и други теми, свързани с изграждането на положителни черти в характера на подрастващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене