С нов проект за над 2,8 млн. лева община Симитли ще обнови централната улица на града

С нов инфраструктурен проект на стойност над 2,8 млн. лева община Симитли ще обнови централната улица на града, съобщиха от общинския пресцентър. Днес е подписан договор между зам. изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Ива Иванова и кмета на Симитли Апостол Апостолов за 100 процента безвъзмездна финансова помощ по проект, финансиран по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Проектът „Рехабилитация и/или реконструкция на общински път BLG1071 /І-1 Благоевград-Симитли/-Граница общ. (Благоевград-Симитли)-Симитли-Черниче-/I-1/-Участък от ОТ1 до ОТ178 по плана на гр. Симитли“ BG06RDNP001-7.019-0015 предвижда рехабилитация на общински път, който е основна пътна връзка на Симитли и околните села в общината с първокласен път I-1 от републиканската пътна мрежа, посочват от общинския пресцентър.

За БТА кметът на Симитли Апостол Апостолов коментира, че проектът е насочен към главната улица на Симитли, която от една страна е емблематична за града и общината, а от друга ще се добие завършеност с предходен проект, реализиран по ПРСР, с който е обновен пътят от изхода на Симитли до селата Крупник, Полена и Полето. С направата на главната улица проектът като цяло ще добие завършен вид, а централната част на града ще бъде направена по съвременни, европейски стандарти, каза още Апостол Апостолов.

Участъкът, който ще се ремонтира, е с дължина около 2,4 километра и в момента е с асфалтова настилка в лошо експлоатационно състояние, посочват още от община Симитли. От там допълват, че ширината на настилката в участъка e 7,50 метра. Поради нарушеното отводняване повърхностните води се задържат по уличното платно, което води до допълнително разрушаване на пътната настилка.

Проектът, с който ще се обнови централната улица на Симитли, е със срок за изпълнение 30 месеца. От общината посочват още, че изпълнението на проекта ще насърчи социалното приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развитие в селските райони, като допълват, че устойчивото социално-икономическо развитие на селските райони е неразривно свързано със съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги за населението в селските райони.

Реализацията на инвестиционния проект ще намали времето за пътуване и ще осигури по-добър и бърз достъп да крайните дестинации за деца, ученици, икономически активни лица, земеделски стопани, предприемачи, инвеститори, служители, туристи и други ползватели на транспортни услуги на територията на Симитли и околните села, съобщават още от общинския пресцентър.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене