Голмайстор от Сатовча пише история отвъд Океана с втора шампионска титла на Среднозападните щати

Гастарбайтер от Сатовча пише история отвъд Океана с втора титла на Среднозападните щати. Голаджията Росен Каптиев триумфира с „Левски“ /Чикаго/ в настоящото издание на турнира Мидуест, дублирайки успеха от 2017 г., когато сините трасираха пътя си към националните финали в Детройт и завоюваха първата и все още единствена национална купа на отбор от щата Илинойс при над 30-годишните. Освен бившия футболист на орлетата, който е играещ треньор на шампионите, трофея за втори път вдигнаха капитанът Венцислав Динков, организаторът на клуба Николай Василев, Стефан Златев и легионерите Михайло Добрасинович от Сърбия и мексиканецът Диего Лемус. Както и преди 6 г., левскарите победиха на финала с 1:0 трикратните първенци в регионалната надпревара и домакини на турнира ФК „Форт Уейн“. Единственият гол падна в средата на второто полувреме. Борислав Огнянов направи показно двойно с Алан Гомез, който след рикошет в тялото на защитник прати от упор топката в мрежата. Предния ден Каптиев и компания записаха три победи. В първия мач с 3:1 сразиха  финалиста „Форт Уейн“ с обрат, а сатовчанецът асистира за третото попадение.

На два пъти се разписа Карлос Кауич, едно попадение добави Лемус. Във втората среща сините отвяха с 4:1 „Уизардс“ /Мичиган/. Резултата откри с фамозно изпълнение Диан Радев. Съперникът изравни преди почивката и след антракта на терена влезе на смяна играещият треньор Каптиев, който овладя майсторски с глава далечен пас по крилото и с елегантен финт „счупи“ кръста на персоналния си пазач. След това напредна и с прецизното си подаване задължи Радев да вкара. Разликата набъбна с точните изстрели на обичайните заподозрени Кауич и Гомез. Срещу третия противник за деня нашенци взеха служебно 3:0, след като шампионът на щата Мичиган „Некст Левъл Ливмония“ не се яви за мача заради многото контузени играчи. Със спечелените четири щатски купи в треньорския мандат на Пламен Бежански „Левски“ е на второ място във вечната ранглиста след немския „Швабен“, който е с пет трофея.

Същевременно най-старият български отбор по футбол извън пределите на родината „Балкан“ (Чикаго) грабна купата на щата Илинойс за втора поредна година във възрастовата група над 30 г. под ръководството на Ивайло Баташки. Шампионския гол срещу „Лайтенинг“ реализира в 25-та мин. екснападателят на ЦСКА, „Черно море“ и „Литекс“ Мирослав Манолов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене