Виенско колело ще радва децата в зоопарка на Хаджидимово

Виенско колело ще радва децата, които посещават общинския зоопарк в град Хаджидимово. Зоокътът се намира в близост до манастира „Свети Георги“ и бе построен по проект за 150 000 евро, спечелен от Общината.

На своя сесия общинските съветници одобриха предложението на кмета Людмил Терзиев да се закупи детско виенско колело. Средствата за новата атракция в мястото за развлечение на малчугжаните, които са необходими за тази цел, ще бъдат осигурени от собствените приходи на Общината.

Местният парламент упълномощи градоначалника да извърши всички необходими действия за изпълнението на взетото от съветниците решение.

„Непрекъснато подобряваме условията вътре в зоопарка. Най-голямата ни грижа са децата. за тях има монтирани различни съоръжения за игра, преди време успяхме да осигурим и влакче. Сега ще им предложим още една атракция – виенско колело. То не е много голямо, предназначено е за малки деца. Ще има и такса за неговото ползване, но размерът й ще се гласува на по-късен етап от съветниците“, заявиха от Община Хаджидимово.

Отличителното за този зоокът е, че животните се разхождат свободно из територията на парка, която се простира на няколко декара. В него живеят кошути, елени, сърни, понита, муфлони, пауни, зайци и други симпатични и безопасни за хората животни.

Те са свикнали с човешкото присъствие, повечето от тях не се плашат и не бягат, ако някой иска да ги доближи, за да ги погали или нахрани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене