Започва строежът на храм „Света Петка – Българска“ в Долна Гращица

Започва градежът на храм „Света Петка – Българска“ в Долна Гращица, предаде репортер на „Фокус“. В деня, в който Българската православна църква чества старозаветния пророк свети Илия, в кюстендилското село Долна Гращица беше положено началото за изграждане на параклис.

Отреденото за православния храм място е в двора на кметството. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит празничният водосвет беше отслужен от Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит, в съслужение с духовници от Кюстендилска духовна околия.

Инициативата за изграждането на параклиса, в който хората от селото ще могат винаги да излеят душата си пред Господа, да се помолят, да изпросят от Бога всичко, което е нужно за тяхното душевно спасение и всички техни телесни нужди, да получават Божията благодат, чрез светите Тайнства, които ще се извършват, е на кметският наместник Екатерина Николова и Църковното настоятелство. Преди години на определеното място е поставен и основният камък на православния храм, сега предстои същинският му градеж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене