Дълги хора и голяма веселба в Долно Осеново по случай Рамазан Байрам

С дълги и пъстри хора, с песни, танци и приповдигнато настроение, жителите на Долно Осеново отпразнуваха най-големия си празник – Рамазан Байрам и показаха колко сърцати и дружелюбни хора са те.

Вчера, единственото мюсюлманско село в симитлийска община отпразнува Рамазан Байрам, така както много малко места умеят да го направят.

Десетки гости и местни се събраха на площада в селото, за да споделят заедно радостта и емоциите си по случай празника, като не се уплашиха нито за миг от дъжда, който падна следобяд.

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов и народният представител – Стефан Апостолов, за пореден път показаха уважение и съпричастност към всички празници в община Симитли, към различните култури, традиции и обичаи, като гостуваха на кмета на с. Долно Осеново – Бисер Сегменов, поздравиха празнуващите и се хванаха на дългото хоро заедно с тях.

Веселбата продължи да късните часове на вечерта.

Рамазан Байрам е един от най-тачените празници за всички в с. Долно Осеново. С настъпването на самия празник започва и голямата веселба. Няколко дни, докато е тежкият мюсюлмански празник, в селото никой не подхваща работа. Всички празнуват, черпят се, посрещат приятели и скъпи гости и се прощават с най-близките си.

Традиционно жителите на селото отбелязват този ден с богата празнична програма, а забавлението и приповдигнатото настроение продължават от ранни зори до късните часове на нощта. Тази година не бе по-различна! Площадът отново беше изпълнен със стотици жизнерадостни хора, които пяха, танцуваха и искрено се забавляваха под съпровода на оркестър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене