Общината в Кюстендил кандидатства с проект за зоопарка

Община Кюстендил ще кандидатства с проект по Оперативна програма „Околна среда“ относно финансиране на общинската зоологическа градина. Това съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов. Докладната записка ще бъде разгледана на насроченото за 26 юли заседание на местния парламент.

„Знаете, че интересът към нашата зоологическа градина е голям. През годините с много труд и усилия успяхме да я запазим. Надявам се да получим адекватно финансиране, с което тя да бъде въведена в нормите, които се изискват. Да продължим да се гордеем с нашия зоопарк, който е един от най-старите“, каза Иван Андонов.

Общо 17 са внесените докладни записки, включени в предварителния дневен ред за заседанието. Съветниците трябва да гласуват предложение за допълнително обучение на ученици от общинските учебни заведения по програмиране и дигитални науки. „Това обучение ще бъде проведено за трета поредна година. Оказа се, че то е изключително полезно и ценно за обогатяване знанията на учениците“, заяви Иван Андонов. Отново ще бъде ползвана базата на ПМГ – Кюстендил.

Внесено е предложение за финансово подпомагане на футболен клуб „Велбъжд“. Исканата сума е 50 000 лева. Съветниците трябва да разгледат докладна записка относно подсигуряване на реквизит и сценография за детската театрална школа към читалище „Братство“. Ще бъдат гласувани и предложения, касаещи подпомагане на жители на община Кюстендил, имащи остри социални или здравословни проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене