Топ Преса: СРАМ

Image_2176590_308

Симеон Валентинов

Скандалният ексгубернатор на Благоевград Муса Палев, срещу когото имаше дълги и шумни протести, след като бе назначен от кабинета „Орешарски“, фигурира като безработен. Палев, е описал в характеристиката си, че се надява на почасова работа.
Кратка справка в Регистъра по Закона за предожавна хранилка, явно г-н Палев е имал време да поразтвратяване и разкриване на конфликт на интереси на Народното събрание показва, че г-н Палев няма професия! Човек завършил специалностите „Социални дейности“ и „Бизнес администрация“ е посочил, че няма професия и си търси почасова рабата! След като вече не е на дърсъждава върху факта какви лични качества и умения притежава и е стигнал до главозамайващия извод, че такива НЯМА. Смехотворно и жалко, хора без качества да заемат високи управленски постове и когато безславно слязат от пиедестала да се наредят на опашката за безработни и да чакат помощи от държавата, която доскоро хладно- кръвно са обирали. Бившият вече губернатор ще получава обезщетение в размер на 1200 лв, което надвишава почти два пъти средната работна заплата у нас. 1200 лева изплатени на човек без професия не са ли твърде много? И защо надеждите Ви са за почасова работа г-н Палев? За да живеят на сантиметри от ръба на мизерията сънародниците ви работят по 12 часа, някои и на две места едновременно. Какво ще правите през свободното си време? Ще решавате кръстословици, или ще замисляте ходове, как да се върнете в системата, която ви отхвърли? А Вие и колегите Ви по съдба, не се ли срамувате, че подяждате бедните, болни и уморени от управлението на такива като вас? За разлика от вас мнозина получават обезщетение от 120 лв, което е 10 пъти по- малко от вашето. И нека не забравяме, че регистрираните безработни са хора с професия! А са останали без препитание, защото такива като вас доведоха до масови фалити на средния бизнес. С какво лице, ще застанете до тях? Как ще погледнете майката с две деца, останала без работа? Ще ви се усладят ли тези пари? Та нали до вчера подобни смешни за вас суми ви служеха, да си заплатите обяда. За жалост сме загнило общество и позволяваме на неквалифицираната върхушка да упражнява не- кадърността си върху нас. Вашето обезщетение е равно на 10 пенсии, на честни и почтени пенсионери. Замисляте ли се върху този факт? Доколкото съм запозната, хората без професия в бюрата по труда ги насочват към сектори свързани с почистване на обществени места, тъй като работодателите желаят кадрите им да са квалифицирани. Професия областен управител няма, г-н Палев, както няма и професия директор на училище. Има професия учител и представителите на тази професия едва ли ще доживеят заплата, равняваща се на вашето обезщетение. Каква е вашата професия? Изключая управленските ви „умения“, какво друго успявате да вършите добре? Аз например, освен да пиша умея и да пуша, с маниер и финес, но това не е достатъчно…Никой не би ме наел да работя пушене. Странно как тогава някои лица се назначават на висок хонорар с длъжностна характеристика- нищо правене? Бих казала, че е мистерия, но никак не е мистериозно, как политически гешефтари най- безсрамно обират подаянията държавни на децата на клета майка България.
Апропо, безработните са задължени всеки месец да се подписват в бюрото по труда и ако през този период работят нелегално в сивия сектор, правата им се отнемат и са задължени да върнат получените обезщетения. Така, че внимавайте, следим ви под лупа. Не съм много веща в математиката, но с помощта на калкулатор ще пресметна , че в рамките на 1 година ще ощетите легално бедните си сънародници със сума възлизаща на 14400 лева.
Засрамете се!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене