Стрелба на сватба в Югозапада! Сватбари скачат по патрулките

Екшън със стрелба с пистолет и бой по време на ромска сватба в Дупница вдигна на крак полицията. Драмата се разиграла в събота в кв. „Горна махала“. В ресторант в квартала имало голяма сватба на младо семейство от ромския квартал „Гиздова махала“, като автомобилите на гостите били паркирани на непозволени места и „затапили” входовете на къщи и гаражи. Жител на квартала направил забележка на един от сватбарите. За минути от ресторанта излезли над 20 роми и се нахвърлили върху мъжа, който направил забележката.

Съседи позвънили на тел. 112. На място пристигнали няколко патрулки. В този момент някой от сватбарите гръмнал с пистолет. Настанала суматоха, не се знаело кой кого бие, но до тежки травми не се стигнало. Най-активните в боя са задържани и закарани в полицейския участък, за да се установи кой е стрелял.

Голяма част от сватбарите последвали с автомобили полицейските патрулки до участъка. Разгневени роми ритали по полицейските автомобили, паркирани пред РПУ-то, качвали се върху тях, като се опитвали да ги преобърнат, коментираха пред „Струма“ свидетели.

Двама от закараните в полицията сватбари – Владимир Х. и Стефан З., са задържани. По време на разпитите е установено, че е стреляно с газов пистолет. За случая е уведомена РП – Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене