Времето днес: Опасно горещо и днес с градуси до 40

Днес ще остане слънчево и горещо. Най-топло ще е е в Югозападна и Централна България, като за седем области важи оранжев код за опасно топло време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 35° и 40°, в София – около 35°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца, прогнозират от НИМХ.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 36 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 29°-32°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще духа до умерен, предимно северен вятър, след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра – около 22°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина – умерен. Ще се развива купеста облачност и на места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб или ще е почти тихо. Ще остане много горещо с максимални температури между 35° и 40°.

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене