Апелативната прокуратура в София разпореди проверка на преписки и досъдебни производства, свързани с разследван побой в Марикостиново

Апелативната прокуратура в София разпореди на Окръжната прокуратура в Благоевград извършване на проверка на преписки и досъдебни производства, засягащи лицето В.Т. от петричкото село Марикостиново, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Проверката е по повод публикации и репортажи в медиите за нанесен от В.Т. побой на мъж и твърдения на граждани относно други негови деяния. В хода на проверката следва да се изясни на какъв етап от разследване са те, както и наличие на преписки срещу В.Т., архивирани в Районното управление на полицията. При установяване на приключени преписки следва да се извърши служебен контрол относно законосъобразност и правилност на прокурорския акт.

Вчера от Областната дирекция на МВР в Благоевград съобщиха за случай, при който около 3:00 ч. на 9 юли в Марикостиново е нанесен побой над 48-годишен мъж от Сандански от две непознати за него лица. Мъжът е пострадал с фрактура на слепоочната кост, а за случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене