На финален етап е изграждането на Социален център за деца в Петрич

Приключват строителните дейности на новия Социален комплексза деца и пълнолетни лица с уврежданияв град Петрич.
Комплексът ще обединява на едно място три социални услуги – Дневен център за деца с увреждания „Слънце”, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Надежда” и Център за Социална рехабилитация и интеграция.
Сега се работи довършително по вътрешните помещения, след което ще се достави и оборудването, за което огромна подкрепа оказа и Ротари – Петрич.
Сградата е с разгъната площ над 1 000 метра. Разделена е на три сектора – за деца, за пълнолетни лица и рехабилитационен център.

Проектът включва помещения – специализирани кабинети за работа с деца и възрастни, зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други.
Социалният комплекс е изграден, съобразно последните европейски изисквания за достъпна среда. Сградата е топлоизолирана. Предвидено е свободното пространство, северно от главния вход, да позволи монтирането също на уреди и приспособления за раздвижване, нужни на потребителите на социалните услуги.

Две цели се изпълняват с новия Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания в Петрич: обединяват се на едно място няколко социални услуги – Дневен център за деца с увреждания „Слънце”, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Надежда” и Център за Социална рехабилитация и интеграция; групи на ДГ „Звънче“, намиращи се в четири апартамента на жилищен блок на ул. „Цар Борис III“, ще бъдат преместени в сградите на ДЦ „Слънце“ и ДЦ „Надежда“.
Свободната площ, която остава от южната страна на Социалния комплекс, ще бъде превърната в зона за отдих с площадки за спорт и игра. В момента се подготвя и този проект.
Така методично Община Петрич продължава да изпълнява успешно проекти в социалната сфера и да бъде пряко ангажирана с проблемите на хората в неравностойно положение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене