Гърци инвестират в Гоце Делчев

1352124974

Бизнесмени от Гърция проявяват все по-голям интерес да развиват бизнес в Неврокопския край. Причината за това е, че у нас данъците, таксите и работната ръка са по-евтини, отколкото в родината им, пише “Стандарт”. Напоследък собственици на обувни и шивашки цехове, както и превозвачи, проучват обстановката в района, за да вложат парите си в нашата страна, твърди кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Почти всеки ден гръцки бизнесмени търсят информация от кметството за условията у нас и как могат най-безболезнено да въртят бизнес в България.„Истината е, че проучваме много внимателно всеки един потенциален кандидат да инвестира в нашата община. Независимо от коя държава е. За нас най-важно е да има сериозни намерения. А не да използва евтина работна ръка и след няколко месеца да избяга, без да е платил на работниците си. Искаме инвеститор като Бертрам Ролман от Германия, който вече 21 години прави бизнес в града ни”, споделя градоначалникът на Гоце Делчев. Той разкри, че занемареният ученически лагер в местността Попови ливади над града може да бъде възстановен и модернизиран с помощта на гръцки инвестиции.

Бизнесмени от гръцката община Просочани са готови да вложат средства, за да върнат блясъка на ученическия кът за отдих. Другата идея е нашата и гръцката общини да подготвят проект по Програмата за трансгранично сътрудничество. Целта е тази база да се ползва от български и гръцки деца, които да отдъхват и се забавляват в красивата Пирин планина. Щом има воля от двете общини, нещата трябва да се случат. И скоро да може ученици от България и Гърция да бъдат на лагер в Попови ливади, допълва градоначалникът.

www.blagoevgrad.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене