Състоя се публично обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Петрич

Планът за интегрирано развитие на общината /ПИРО/ представя визията, средносрочните цели и приоритети за развитието на община Петрич. Документът е стратегически за всяка община, каза кметът Димитър Бръчков.

„ПИРО оформя целево, функционално и оперативно потенциалът на община Петрич, отбелязва и посоката за развитие. Именно през тази стратегия ще имаме възможност да постигнем най-необходимото. Планът е пряко съгласуван с интегрираната териториална стратегия – развитието на общината се съгласува с развитието на целия регион и показва преките свързаности между различните райони на Благоевградска област.

По този ще можем да си сътрудничим и да осъществяваме общи проекти“, каза още кметът Димитър Бръчков. ПИРО е гъвкав документ, подлежи на актуализация, която ще се случи, ако има промяна на приоритетите.

Планът за интегрирано развитие на община Петрич включва приоритетни зони за въздействие, както и идентифицирани проекти.
„Благодаря на Община Петрич за доброто сътрудничество в процеса на работа – много динамичен. Малко са общините, които знаят какво следва да се направи, за да се подобри качеството на живота“, каза експертът Екатерина Милиславова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене