Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Борис Донев-президент на „Ротари клуб Благоевград – Центрум“ откриха обновения Детски отдел и тийн зона в Регионална библиотека „Димитър Талев“

Изцяло ремонтираният детски отдел и новата зона за тийнейджъри в Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград бяха тържествено открити днес. Те вече очакват своите читатели с напълно променена и модерна визия. Лентата бе прерязана в читалнята от кмета на община Благоевград Илко Стоянов, Борис Донев, президент на „Ротари Клуб Благоевград – Центрум“, Емилия Малешевска, директор на РБ „Д. Талев“, Радослав Митрев и Боби Войнишки от Ротари клуба. Това стана в присъствието на служителите на най-голямата библиотека в Югозападна България, гости, партньори и приятели.

„Винаги е хубаво, когато се случва нещо толкова позитивно. Благодаря на всички, които помогнаха за обновяването на тези помещения. За нас е важно децата да се чувстват комфортно и уютно тук, а с изпълнението на този проект е постигнато точно това. Нека този детски кът да бъде все по-оживен и нека все така с вяра да продължаваме напред“, каза по време на откриването кметът Илко Стоянов.

Борис Донев благодари на всички, които са застанали зад тази идея и кауза, за да се създадат по-добри условия за четене и общуване на децата и младежите. Емилия Малешевска връчи благодарствено писмо на Борис Донев и изказа уверението си, че всички посетители в РБ „Д. Талев“ ще са вдъхновени и впечатлени от направените подобрения в сградата.

Проектът на Ротари Клуб Благоевград-Центрум за преобразяването на част от библиотеката е на стойност над 20 000 лева. Реализирането му стана възможно с подкрепата на „Дистрикт 2482 България“, от който „Ротари Клуб Благоевград – Центрум“ спечели дистриктен грант. Финансова помощ са оказали още Ротари клубовете в Дупница, в Банско-Разлог, в Гоце Делчев, в Петрич и в Сандански. Община Благоевград също подаде ръка за осъществяването на мисията, насочена към децата на Благоевград и отношението им към книгите.

Доставено е съвсем ново, съвременно и безопасно оборудване в заемната и читалнята на детския отдел – стелажи, етажерки, маси, бюра, столове, пуфове, телевизор. Тийн зоната е оборудвана с нови мебели. Дизайнът е дело на Пламен Ковачев, който е дарил безвъзмездно своя проект.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене