Родители срещу сборните групи в детските градини в Благоевград

За поредна година родители от Благоевград негодуват от формирането на „сборни“ групи в детските заведения през лятото. Те имат сериозни аргументи срещу порочната практика, която ще продължи цяло лято и ще ги вкара според тях в режим на огромно затруднение.

Те разбират, че персоналът също трябва да почива през лятото, но смятат, че има начини да се реши проблемът.

Освен това стресът за малките е огромен, особено в яслите.

Родителите питат като са на работа и имат само ограничени дни отпуск, как да си стои у дома един от семейството, за да гледа детето.

Никой работодател не пуска в лятна ваканция родителите, за да не ходят децата по градини и ясли. За някои затрудненията са огромни, защото нямат помощ от баби и дядовци.

Те искат общината да вземе справедливо решение по казуса. Ако трябва да се назначат повече педагози и персонал, и без това има достатъчно безработни, предлагат възмутените семейства.

Началник- отдел „Образование” в Община Благоевград Симона Митова не намира резон в негодуванието на родителите. Те трябва да заявят само кога детето им ще посещава детското заведение, никой не ги принуждава за колко време.

Директорите имат задължение да следят броя на децата и не се допуска завишаването им през летните месеци.

„Родителите трябва да бъдат спокойни, защото детските заведения са едни от най-проверяваните от РЗИ и ОДБХ“, категорична е Митова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене