Закриват пощенския клон в с. Пирин, сто души трябва да пътуват до Катунци за пенсии

Решение на „Български пощи“ ЕАД да закрие пощенския клон в санданското село Пирин предизвика негодуванието на местните хора. За да пестят разходи, от дружеството спират дейността на гишето в планинското селище от първи юли. Това няма как да се хареса на стотината жители на населеното място, които в пощенския клон получават пенсиите си, плащат сметките си за ток, вода и телефон, а някои имат и абонамент за вестници. В село Пирин тази услуга ползват и хората от селата Горно Спанчево, Ковачево и Черешница. Засегнати са около 170-180 човека.

„Не може по този начин да ни откъсват от света. Най-близката пощенска станция е в село Катунци, което е на 18-20 километра от нашето. До Сандански разстоянието е два пъти по-голямо. Много местни жители нямат коли, автобусите отдавна ги спряха. Алармирахме Община Сандански, дано се намери решение на този проблем“, коментира днес кметът на Пирин – Георги Влахов.

Пощенският клон в селото се намира в помещение, което е собственост на Районната потребителна кооперация. Община Сандански е готова да плаща наема вместо „Български пощи“, за да не се спира предоставянето на услугата за хората в четирите села.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене