„ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША“ В БАНСКО

Община Банско и Камерна опера Благоевград канят всички ценители на красивата музика да се насладят на една от най-известните оперети на всички времена – „Царицата на чардаша”. Спектакълът ще бъде на открито под лятното небе на пл.“Никола Вапцаров“ на 08.07.2023 г. /събота/ от 20.30 ч.

„Царицата на чардаша” е абсолютен връх в музикално-сценичното творчество на Имре Калман и заема подобаващо място сред най-прочутите оперетни образци. Грандиозният и́ успех се дължи на вечната драматургична формула: въздействащ сюжет в комбинация с шлагерни мелодии и изненадващ микс от модерни за времето ритми – възпламеняващия унгарски ча́рдаш.
Музикалният шедьовър ще прозвучи на открита сцена в Банско 105 години след първото представление на оперетата в България през 1918 г., след което тя продължава да триумфира по българските музикални сцени, като се превръща в любимо репертоарно заглавие.

Постановката, която ще гледаме, е на режисьора Георги Динев, сценографията е на Иван Токаджиев, а на диригентския пулт на Оркестъра на Камерна опера Благоевград ще бъде маестро Красимир Топалов.

Ролите ще бъдат пресъздадени от блестящите гласове на Албена Чобанова,
Лилия Илиева–Михайлова, Велин Михайлов, Станислав Кимчев, Юрий Николов, Венера Мелеки и Ботьо Янчев.
Свой принос към спектакъла ще даде балетната формация на Танцов клуб „Силвана денс“.
Заповядайте на постановката на Оперета №1 на Камерна опера Благоевград!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене