ВИДЕО: Деца от Гоце Делчев цяла нощ четяха книги в петък срещу събота

IMG_4457

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/946/detsa-ot-gotse-delchev-tsyala-nosht-chetyaha-knigi-v-petak-sreshtu-sabota“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

 Младежи да четат книги през една определена нощ бе общонационалната инициатива „Маратон на четенето“. Инициативата е от девет години. В Гоце Делчев се провежда за трета поредна година. В петък вечерта от 20 ч. до сутринта в осем часа на съботния ден, децата будуваха с четене на книги, като през час се провеждаха различни разнообразяващи мероприятия.

Около 25 деца, определени от Обществения съвет по образование в Гоце Делчев, прекараха от осем часа вечерта до осем часа сутринта в петък срещу събота, нощта в градската библиотека.

Маратонът на четенето на книги „Една нощ в библиотеката“ тази година бе организиран от инициаторите по особено атрактивен и забавен за читателите начин.

Младата неврокопска поетеса Елена Биларева бе поканена да присъства като „Духът на книгата“. В паузите на всеки кръгъл час „дДухът на книгата“ провеждаше различни инициативи като „Арт терапия с „Книга за моя живот“ и „Ако можех да влезна в книгата, която чета, какво щях да променя“!

Всички деца изказаха задоволство от безсънната нощ и изразиха мнение, че са прекарали страхотно забавна нощ в библиотеката. Сутринта, точно в осем часа, читателите си направиха обща снимка за спомен, а за да предизвикат завистта на тези, които не са участвали в маратона на четенето, вече разпръснаха снимките си във фейсбук-пространството.

IMG_4461

IMG_4460


IMG_4458

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене