Благоевградчани питат: Кога ще поставят варели за пепел и сгурия?

На вниманието на кмета на Благоевград!
На вниманието на управителят на общинската фирма “Биострой” ЕООД Васил Бачев

Biostroi_nerednosti

По сигнал от жители на Благоевград, Топ Преса направи обиколка из кварталите и установихме, че въпреки захладняването все още никъде не са поставени съдове за пепел и сгурия. На всички поцинковани контейнери за битови отпадъци има надпис “НЕ ПАЛИ”. Благоевградчани питат, къде да изхвърлят пепелта от печките си? Втория проблем е, че служителите на фирмата никога не спазват определилите места за поставяне на контейнерите и те много често пречат на автомобилите. Миналия месец жители на благоевградския квартал Струмско, се обърнаха към управителя на общинска фирма “Биострой” чрез страниците на Топ Преса с думите:
“Г-н Бачев, молим Ви по време на инструктажа на своите служители, да им разясните, че контейнерите за отпадъци си имат определени места. Ние държим те да бъдат спазвани”.
Но уви не последва никаква промяна, време е Г-н Бачев и подчинените му да започнат да се вслушват в думите и исканията на благоевградчани.

Strumsko_Biostroi-BL

Biostroi_nerednosti-2

Biostroi_nerednosti-3

Наш читател твърди и доказва с документ, че бил излъган от фирма “Биострой” по време на кампанията “Благоевград – това си ти” , която се проведе под патронажа на кмета Камбитов, беше част от цялостната стратегия за модернизиране и облагородяване на градската среда в Благоевград. Инициативата започна на 14 април, и можеха да кандидатстват всички граждани за пейки, кошчета и райграс.

“Получих писмо от Община Благоевград, с изходящ номер, подпис и печат от кмета Камбитов.

В писмото пишеше:

“В отговор на подадено от Вас Заявление с Вх. №П-02-181/14.04.2014 г. с искане за предоставяне на пейка, кошчета и посадъчен материал, Ви уведомявам, че срещу личен документ и вх. № на заявлението ще ви се предостави 1 бр. Пейка и до 1 кг. райграс в зависимост от площта за затревяване. Кошчетата за отпадъци, ще бъдат монтирани по преценка на и от фирма “Биострой” ЕООД – Благоевград в зависимост от установената система за сметосъбиране и сметоизвозване във Вашият квартал.
Дата и час на получаване 08.06.2014 г. /неделя/ от 09:00 ч.
С уважение,
АТАНАС КАМБИТОВ
Кмет на Община Благоевград”

“Зарадвах се, че ще направя нещо хубаво за квартала, за района в които живея. Взех пейката и тревата, направих градинка, с приятели монтирахме пейката, която сега се ползва от майки с бебешки колички, от възрастни хора и от деца. Мина повече от месец и реших да питам служители на фирма “Биострой” какво става с двете кошчета, които трябваше уж те да монтират. Жената, която попитах е нещо, като отговорничка на работниците в квартал Струмско. Тя каза, че не знае и позвани на друга дама, която най – любезно по телефона ми каза: “Ами как да ви кажа, ами направо да си ви кажа, че кошчета няма да има”
Как така кошчета няма да има, нали съм одобрен..?! Най- вероятно те са поръчани и платени, къде тогава са парите от тях. Кой пак прави далавери за сметка на Община Благоевград и на нас гражданите. Отговор нямаше”

Документа от Община Благоевград се пази в редакцията на Топ Преса.

Топ Преса направи справка и установи, че цената на едно външно кошче, такива дето обикновено се монтират до автобусните спирки е 90.00 лв. с ДДС.
Но не открихме същите от кампанията “Благоевград – това си ти” би трябвало цената им да е доста по- висока, защото те са по- големи от обикновените 28 литрови кошчета за отпадъци. Заехме с по- сериозно търсете…
И открихме други интересни факти, още през юни 2012 год. „Булгартабак“ започва дарителска кампания в седем големи общини в страната. Тогава дружеството дари 1700 коша за отпадъци, комбинирани с пепелник. Върху металните касетки е изписано „Зона за пушене. За по-чист град, моля пазете!“. Кошчетата се идентични с тези, които на 09 юли 2014, печатни и електронни издания показаха с гръмкото заглавие “Монтираха пейките и кошчетата от инициативата “Благоевград – това си ти” . На снимката служеща за реклама на добре свършената работа бяха разпознати Александър Петков и чаровната му приятелка Ани Вангелова и двамата членове на Младежката структура на ГЕРБ в Благоевград.

Gerberi

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене