Живот в „Дяволското гърло“!: Благоевград потъна в мрак! Центърът и кварталите тъмни, опасности дебнат отвсякъде

_thumb (4)Читатели заляха редакционната ни поща със сигнали и снимки за ситуацията в града.

Наболелият проблем с уличното осветление в Благоевград заема все по-сериозни проблеми. На редакционния имейл на struma.com се получиха снимки, както и оплаквания на граждани, които сигнализират за дълбокия мрак обхванал ЦГЧ и кварталите в областния център. Гражданите отбелязват, че проблемът е изключително сериозен в пространството около пощата, както и пред сградата на общината. Нощно време, когато десетки „развеселени” компании се срещат точно в този „кръстопът“, при преминаване от един дискотечен клуб в друг, ситуацията става взривоопасна и поради непрогледния мрак, информираха служители от СОТ.

”Призовавам – нека бъде светлина, елементарно е! Писна ми всяка вечер да чакам да мине кола, за да си видя ключовете.. Улицата ми прилича на Дяволското гърло” казва А. Т., която живее в ЦГЧ.

”Страшна тъмница е при пощата, нищо не се вижда и така е с месеци” също така ни пише Мария.

”От един месец, горната част на ул. Шар Планина е в пълен мрак” ни казва Х. К., в подплатеното със снимки изпратено оплакване.

Една от снимките бе предоставена от общинския съветник Владимир Елезов с думите „Големи участъци в града или нямат никакво осветление, или ако има е много слабо. Навлизаме в сезон с къси дни и почти постоянна мъгла и липсата на достатъчно осветление в града създава предпоставки за пътни инциденти и заплашва живота и здравето на гражданите. Общинското ръководство вече месеци наред се оправдава с предишната фирма и не предприема никакви мерки по въпроса. ”. Елезов повдигна темата и на последната редовна сесия на ОбС. Тогава той попита кмета Атанас Камбитов за проблема, като градоначалникът обясни, че е наясно със ситуацията и това ще се реши по модерен и съвременен начин, с вкарването на високотехнологично LED осветление. Уверението на кмета е, че това ще се случи след новагодина. Освен смяната на фирмата по поддръжка, голям проблем са и зачестилите вандалски прояви и невъзможността на общинската охрана и полицията да се справи с тях.

В. Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене