Ясновидка №1 у нас предрече трус в коалицията, предстоят големи промени

лавен прокурор ще сложат мъж, ще го ухажват доста, някакво по-младо момче виждам, каза Марияна Николаева

Марияна Николаева е победител във втория сезон на БГ риалитото „Ясновидци“. Преди време стигна до 4-то място в украинското международно тв състезание за феномени „Битката на екстрасенсите“ (Битва экстрасенсов).

Тя първа прогнозира, че войната в Украйна няма да свърши бързо, а ще се проточи с години. За тази пролет предрече наводнения, сред които и такова с опасни екологични последици. Което се случи след взрива на украинския язовир „Каховка“.

Ето какво каза ясновидка №1 у нас пред „Телеграф“ за бъдещето на кабинета и новия главен прокурор: 

– Г-жо Николаева, в началото на годината прогнозирахте наводнение през пролетта, носещо риск от екологична катастрофа. След взрива на язовира „Kаховка“ това взе, че се случи. Всички тръпнем дали замърсените води ще достигнат до нашия черноморски бряг?

– Ще има някакво замърсяване, но от умрели животни, от инфраструктура, която водата в Украйна е засмукала и влачи насам. При това положение аз поне не виждам нещо фатално, някакви химикали или радиоактивни отпадъци. Тук-там може да има умряла риба, може да се наложи примерно временна профилактична забрана за консумацията на продукти. И с това да се разминем.

– Туристическият сезон по морето по-силен или по-слаб ще бъде в сравнение с миналата година, когато имаше ръст от 20% в сравнение с предходното лято?

– Реално у нас цените са позавишиха от инфлацията и се очаква българинът да се насочи към Турция и Гърция. Реално компенсацията ще дойде от туристи от Европа, които ще идват насам. Ако искате да говорим с цифри, има шанс около 37% ръст спрямо предходната година.

– Всеки сезон се чуват едни и същи коментари, че държавата ни не се рекламира достатъчно като туристическа дестинация. Бихте ли дали някакъв съвет на отговорните фактори, а и на хотелиерите, по отношение на стратегия, отношение към туристите и т.н.?

– Тези упреци са верни, но монетата има и друга страна. В последните да речем 10 години реално хотелите у нас всяко лято са пълни. При това, че цените (не говорим за качеството) у нас изпревариха турските курорти и дори гръцките. Моят съвет е хотелиерите да направят сдружения и да събират пари за реклама на Запад.

Но да се рекламират и за зимния сезон с конгресен или със СПА туризъм, да се насочат към възрастните хора. А в момента се действа на принципа ден година храни, т.е. работят само за няколко месеца, после разпускат персонала и догодина търсят нов (обучен, недообучен) и така до безкрай. Докато базите могат да се оползотворяват целогодишно.

– Предстоят много отпускарски пътувания, войната по пътищата ще намалее ли? Спомням си преди време по заръка на пророчицата Ванга в Несебър бяха ръсили захар по пътищата, но нищо не помогна, то при тия лоши пътища и неспазване на правилата какво да очакваме?

– Захарта като кристал пречиства. Моят съвет е да се възобнови традицията с курбаните по селищата, ще има ефект. За жалост жертвите ще продължат и този сезон – пак ще има обърнати коли и автобуси.

– В наша футурологична анкета преди изборите вие познахте точния брой на партиите в този парламент – 6. Сега ротационната формула между ПП-ДБ и ГЕРБ ще доведе ли до пълен мандат на сформираното коалиционно правителство?

– Това, което са измислили, е добър вариант и за мен има шанс да изкарат по-дълго от очакваното. Помежду си могат да се дърлят, но самата международна обстановка ще наложи да има кабинет.

– Какво визирате?

– Предстоят големи промени в световен план и ще трябва да се взимат бързи решения. В този смисъл работещо, но демократично правителство ще ни трябва. Войната в Украйна е едно на ръка. Виждате какво се случва в Косово – там си е бомба със закъснител. Интересно, че тези настроения ще рефлектират и върху братята македонци по някакъв начин.

В един момент даже ще проимат териториални претенции. После обаче ще се получи обратен ефект – ще стане много напечено с албанския фактор и пак ще се сетят за корените си и ще заискат български паспорти. Защото в България ще е най-сигурно.

– А перспективата Скопие да влезе в Европейския съюз как я виждате?

– Поне до 2025 не ги виждам там. Самите македонци се делят на две – половината да речем искат в ЕС, но другата дърпат в обратната посока.

– Какво диктува дарбата ви за бъдещето на кабинета на Николай Денков и ще свърши ли нещо на ползу роду, дето се казва?

– Общо взето ще се позадържи, но доста промени ще има. Един, втори, трети ще слагат. Ще отпускат някакви помощи, на хора в бедствие ще помогнат. Виждам едни големи камиони как пътуват с помощи. Донякъде ще има и усвояемост на чаканите евросредства. Ще им се наложи да подсилят граничната зона, защото пак ще тръгне бежанска вълна.

– Докъде ще го докараме с жизненоважната правосъдна реформа – защото все повече хора осъзнават, че си стоим бедни, а децата ни продължават да емигрират заради липсата на върховенство на закона?

– Така е, по цял свят има тарикати, но където има закони, те не виреят – обществата процъфтяват, няма корупция и парите отиват за благото на хората. Затова ще се опитат да организират Велико народно събрание за промени, но нещо все ще го отлагат във времето.

Виждам някаква русолява жена с чуплива коса. Тя много работа ще свърши, ще съдейства да се намери правилния път в сферата на реформите.

– Да не би тя да заеме поста на главен прокурор скоро?

– Не, може да бъде към заместниците му или съвсем друг пост да заеме, не бих могла да конкретизирам. Просто виждам, че ще излезе напред към септември. Малко като двойник на Людмила Живкова ми прилича, като лице и стойка. Много е амбициозна, напориста, еродирана, съвестна.

Иначе главен прокурор ще сложат мъж, ще го ухажват доста. Първо ще се насочат към един, после към него. Някакво по-младо момче виждам. Реално т. нар. задкулисие си търси някой лесно да си го командва наляво и надясно. Мислят за него едно, но ще се окаже друго.

Ще минат 2-3 години, докато тръгне нещо да прави. Но идва му времето, когато и тук ще започне чистка като в Румъния на всичко, което е крало и корумпирано. Но не и сега.

– А ще дочака ли ред Мария Габриел да оглави държавата след 9 месеца?

– Около октомври, ноември ще искат да разтурят коалицията. После на световно ниво нещо ще стане (от сорта на наводнението или нещо друго) и пак ще се помирят.

Пътят на Габриел до властта минава като на два-три етапа. Като вълни образно казано ще я блъскат оттук-оттам. В коалицията, а и в самия ГЕРБ има вътрешна опозиция, която ще й плете интриги. Ще има секскомпромати, тайни или явни, още август даже.

На косъм ще бъде да я махнат. В един момент тя сама ще иска да се отказва, пък после ще размисли напук на другите. Сложна ще е ситуацията. До нея като подкрепа ще застене мъж с брада с буквата „Й“ в името.

– Т.е. задава се едно жарко политическо лято. А какво да очакваме в метеорологично отношение?

– Хем дъжд, хем пек ще бъде. Например, както си е слънце, изведнъж ще руква силен дъжд с буря. Аномалии със захлаждане може и да има, но по принцип лятото ще си бъде топличко с по-високи, бих казала нетърпими температури.

Средно към 38 градуса по Целзий ще са максималните, като ще има дни с рекорди от по 40 градуса и нагоре. През август ще са 2-3 дни най-топли. В този месец времето ще бъде най-добро за море. Юни и юли традиционно ще бъдат по-променливи.

– Ще бъде ли милостива природата към реколтата от зърно, плодове, зеленчуци?

– Да, реколтата ще бъде изобилна! Градушките ще ни пожалят, а където се образуват, ще ги стопират по-навреме. Добивите от жито, слънчоглед и други култури ще бъдат добри.

– А цените на продуктите как ще се движат?

– Не виждам нещо да поевтинява чак толкова. Както ви бяха казала и преди половин година, цените си остават високи – сирене, кашкавал, зеленчуци. Могат и да не поскъпват вече, но няма да поевтиняват.

– Войната в Украйна има ли изгледи да спре? Путин вече заговори за мирен договор, който бил предлагал още в началото.

– На този етап няма да се разберат. Не му е дошло времето. Още една трудна зима им предстои и от 2024 г. вече конфликтът ще затихва.

– Наскоро се простихме с морския геолог проф. Петко Димитров. Той откри т.нар. чиния на Ной в черноморската Атлантида. Каква е била тази цивилизация по нашите брегове?

– Да ви кажа честно много по-развита от нас като медицина, като интелект. Поне от информацията, която ми се дава, под Черно море има град, който е бил много добре устроен. С мрамор с огромни масивни колони. Ако вземем Древна Гърция за пример, в пъти по-добре устроен от Атина.

Хората са владеели занаяти, изкуства, развивали са душата си. Живели са преди 8600 години. Владеели са и астрономията, лечението с растения, с кристали, математиката. От тази цивилизация по света тръгва корабостроенето, корабоплаването, металообработването и ред други знания.

– Наистина ли тази мистична цивилизация е изчезнала след потоп в Черно море, описан по-късно в Библията?

– Там е описано, че веднъж е имало потоп. Но реално е имало три пъти. На третия път се е случило голямо земетресение, Босфорът се скъсал и солените води са нахлули в Черно море. То дотогава е било сладководно езеро. Представете си най-силния водопад на земята плюс взривения язовир „Каховка“, това, което се е случило, е било в стотици пъти по-страшно. Приливната вълна само за няколко часа е заляла 40 км суша.

– Около лятното слънцестоене на 21 юни по родните светилища в древността са се извършвали предричания на бъдещето. Вие също често посещавате мегалитите ни. Каква информация получавате там за бъдещето на България и света?

– Сега се сещам, че през 2020 г. бях посетила едно светилище, умишлено ще го запазя в тайна. Там ми се даде информация, че в следващите 5 години наводненията, земетресенията и пожарите ще станат повсеместни. Всичко това вече е факт. В Америка ще има някакво отравяне във водата.

Хора ще бягат с кораби и там ще умират. Отделно ще има междуособни войни между мексиканци и чернокожи. За тази 2023 г. като катаклизми има голяма вероятност в Турция да ги друса пак – до август, а до края на годината Япония ще бъде разтърсена по-сериозно.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене