Проф. Рачев даде прогноза за времето, която касае всички плажуващи

На Халкидики и по-конкретно на средния пръст Касандра се очакват 29-30 градуса, а слънцето е закачено по 9 часа, посочи климатологът

Продължава да се затопля. Евентуално обаче през България ще премине студен фронт през следващите дни. „ще се създаде една валежна обстановка, която много прилича на старата, но няма да бъде в този размах“, каза проф. Георги Рачев в предаването „Тази сутрин“.

По думите му ще има валежна обстановка, но не в обхвата, който беше преди една седмица. Според него ни очаква хубаво време, но и леко капризно – с кратки превалявания. Градушките ще са на изолирани места. Валежи ще има до неделя вечерта, като те ще са по-интензивни в Югозападна България.

Валежите до неделя ще са 2-3-4 литра до 10-15 на квадратен метър. В София и днес и утре времето ще е топло. Изобщо до края на месеца ще е топличко и хубаво, прекрасно за море, каза Рачев.

„В столицата ще е топло и слънчево, като захлаждане ще има в събота и неделя, но не вярвам температурите да паднат толко ниско. До края на месеца обаче ще е топло и приятно“, каза още той.

Проф. Рачев поясни, че времето в Гърция е приятно за море – 9-10 часа е слънчевото греене там. В неделя и там се очакват леки превалявания. Температурите са идеални за по-дълъг престой на плажа, каза още той.

На Халкидики и по-конкретно на средния пръст Касандра в Гърция се очакват 29-30 градуса, а слънцето е закачено по 9 часа.

14-дневната прогноза за българското Черноморие също е подходяща за плаж. „Нищо съществено като валежи – тук-там ще прикапе някоя капка дъжд. Топло е и няма да има изненади“, категоричен е той.

След малкото захлаждане в неделя отново ще има затопляне с типични следобедни валежи от време навреме. Много хубаво юнско време до края на месеца, каза Рачев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене