Над 20 ученици на ПГ МСС В Гоце Делчев получиха дипломи за професионална квалификация

При тържествена и вълнуваща обстановка абитуриентите на випуск 2023 г. на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пею Яворов“ в гр. Гоце Делчев получиха  дипломите си за зрелост и свидетелство за придобита професионална квалификация. Завършването на средно образование при това и с придобита, конкретна специалност, е важен момент от живота на младите хора.

Професионалната гимназия е наследник на Допълнително земеделско училище в гр. Неврокоп през далечната 1929 г. През последните години гимназията претърпява истинско възраждане и придобива европейски облик. Специалностите,които се изучават в училището, са с практическа насоченост и адаптация към пазара на труда. Освен традиционните специалности за следващата учебна година се въвеждат и нови, с което училището привлича интересът на младите хора.

В план-приемът на гимназията за учебната 2023/2024 учебна година се въвеждат две нови специалности: „Ветеринарен техник“ и „Възобновяеми енергийни източници“. Другите специалности които професионалната гимназия предлага за следващата учебна година са: „Митническо и данъчно обслужване“, „Автотранспортна техника“ и „Електрически превозни средства“. Висок е процентът на дипломираните ученици, висок е процентът на придобилите 2-ра степен на на професионална квалификация и на тези които продължават образованието си във висши учебни заведения.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене