Общинският съвет в Дупница избира временен кмет на село Джеман

Общинският съвет в Дупница избира временен кмет на село Джеман. Това съобщи за „Фокус“ председателят на местния парламент Костадин Костадинов. Заседанието е насрочено за 10.00 часа в залата на Общинска администрация. В дневния ред са включени две докладни записки. Първата касае определяне на временен кмет на село Джерман, след смъртта на досегашният.

Законодателят е заложил принципа на непрекъснатост на действията на изпълнителната власт, като възможност за обхващане на нуждите на населението по места. Целта на избирането на временно изпълняващ длъжността „Кмет“ е да бъдат изпълнявани функциите на кмет до полагане на клетва на новоизбран такъв и да бъде запазен правния порядък за решаване на текущите проблеми на населението.

Съгласно чл. 42, ал. 6 и ал. 7 от ЗМСМА, когато правомощията на кмета са прекратени предсрочно по-малко от една година от края на мандата, Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на кметство до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

Предложението е селото временно да се управлява от Анелия Йорданова Граховска. До момента тя е била технически сътрудник в кметството.

Втората точка в дневния ред е за предоставяне на допълнителна парична вноска на „Водоснабдяване и канализация“ – Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене