На 130 абитуриенти от ПМГ в Гоце Делчев връчиха дипломи за зрелост

Традиционно и с особена тържественост 130 абитуриенти на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев получиха своите дипломи за зрелост. Гости на вълнуващото събитие бяха кметът на общината Владимир Москов, Маргарита Енчева- завеждаща младежки и образователни дейности в ОбА, родители и много граждани. Завършването на средно образование е важен момент от човешкия живот затова и церемонията по връчването на документа за зрелост е особено вълнуващ момент за младите хора. Усещането е странно, защото в един миг щастливо се преплитат толкова различни мисли и чувства. Спомени, раздяла, ново начало, пътища към бъдещето.

И тази година възпитаниците на най-престижното средно образователно училище в Благоевградска област постигнаха забележителни успехи на множество състезания, конкурси и олимпиади, както на национално, така и на международно ниво.

Тази година училището учреди специална награда на името на патрона на гимназията- Яне Сандански. Наградата се връчва за първи път. Тя бе присъдена на ученици постигнали високи резултати на държавния зрелостен изпит по български език и литература и втори държавен зрелостен изпит по профилирана подготовка. Заедно с дипломите, отличниците бяха наградени и със специални грамоти, предметни награди и плакет на общината, които тържествено бяха връчени от директорката Елка Божикова и кмета Владимир Москов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене