Ремонт на улици, нови водопроводи и канализации в града и селата на община Петрич

Община Петрич започна изпълнението на капиталовата си програма в селата – ремонт на улици, подмяна на водопроводи и изграждане на канализации.
Общо 15 са населените места в общината, в които ще се извършат дейностите. Изпълнени на този етап са проектите за подмяна на водопроводи по критични улици в селата Генерал Тодоров, Дрангово и Тополница, остава полагането на новата настилка.
Предстои подмяна на водопровода на ул. „Гоце Делчев“ в село Първомай, ще има и нова асфалтова настилка след това.
В с. Кулата ще бъде извършен основен ремонт на улична платно – ул. „Брегалница“ с полагане на асфалтобетонна настилка.
В селата Ръждак и Камена се предвижда реконструкция на улици с полагане на нови бордюри, където не съществуват или са компрометирани.
Водопроводът на две улици в село Самуилово ще бъде сменен, след което ще се бетонират и поставят бордюри.
В село Скрът вече им нов водопровод на ул. „Хан Крум“, предстои полагането и на настилка от бетон.
В село Рупите започна ремонтът на ул. „Гоце Делчев“, а в село Старчево ще се инвестира за довършване на ул. „Старошево“ – подменен е водопроводът, предстои полагане на настилка.
Улица „Марица“ в село Марикостиново е в инвестиционния списък за тази година – асфалтиране и нови бордюри.
Ще бъде решен трайно и проблемът с водоснабдяването на селата Кърналово и Михнево чрез реконструкцията на довеждащия водопровод и тласкател – 3 600 м., заложена за изпълнение от Общината.
Ще продължи и процесът по изграждането на вътрешна канализационна мрежа на село Кавракирово – близо 400 м. нова канализация.
В град Петрич приключи ремонтът – водопровод и асфалтова настилка на ул. „Папульо“. Общината подготвя проект за основен ремонт на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ – от кръстовището с ул. „Струмешница“ до кръстовището с ул. „Тома Митов“.
Предвижда се да бъде подменен водопроводът, да се положи нова асфалтобетонна настилка и нови тротоари. Проектно разработена е и ул. „Тома Митов“ – нов водопровод и настилка.
В град Петрич и за ул. „Битоля“ има готов проект за ремонт в участъка от ул. „Цар Борис III“ до ул. „Свобода“, който ще включва нов водопровод, настилка, тротоари и дъждоприемни шахти.
Дейностите в спешен порядък и в останалите населени места остават също приоритет през годината.
„Много е важно да подхождаме рационално – ако не решим въпросите с подземната инфраструктура, в частност водопроводи и канализации, обричаме новите настилки. Затова действията ни са подчинени именно на тази методика, за да имаме устойчиви резултати“, коментира кметът Димитър Бръчков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене