Важно за родителите, чиито деца тръгват на градина от понеделник

Малчуганите, които от понеделник тръгват на детска градина, трябва да представят декларация за информирано съгласие. Бланката съдържа уверение, че родителите са запознати с противоепидемичните мерки в забавачката, но също така и че те не могат да дадат гаранции за неразпространение на заразни заболявания, включително и COVID-19.

Майките и татковците декларират, че приемат да спазват общите правила, въведени в детските заведения и че при необходимост от консултация с персонала, тя ще бъде осъществена по възможност на открито и при спазване на дистанция и използване на лични предпазни средства. Родителите подписват също и че не им е известно детето да има признаци на заболяване и не е било контактно със заразно болни в последните 14 дни.

Бланката е стандартна и ще се раздава при приемането на децата на 4 януари. Има опция тя да се разпечата от сайтовете или фейсбук групите на детските заведения и да се занесе попълнена.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, детските градини и яслите ще бъдат отворени в понеделник. Община Пловдив използва времето на дистанционното обучение, за да извърши дезинфекция на помещенията на всички 52 детски градини с модерна нанотехнология. Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Тя въздейства и срещу COVID-19. Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене