Световния ден в памет на жертвите от ПТП отбелязаха възпитаници на ПМГ ”Яне Сандански“ в Гоце Делчев

main_b

ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев отбеляза днес Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

С няколко интересни инициативи, проведени на обществени места, младежите и девойките от елитната гимназия успяха да привлекат вниманието на жителите и гостите на града към наболелия проблем в цялата държава, който се оказа, че е един от най-жестоките бичове на съвременното общество.

Учениците призоваха гражданите на Гоце Делчев да напишат на постери своите послания за безопасно движение по пътищата. Един от първите, с флумастер в ръка, написа своето послание и шефът на Спешния център в Гоце Делчев д-р Илия Божиков, през очите и ръцете на чийто екип са минали не една и две човешки трагедии, предизвикани от катастрофи в Гоцеделчевски регион.

По време на полезната и навременна инициатива на възпитаниците от ПМГ „Яне Сандански“ бяха раздадени листовки с препоръки и правила за движение по пътищата на пешеходците и водачите на МПС.

Съвместно с община Гоце Делчев днес бе осъществена и кампанията „Пресичай на зелено, спри на червено!”.

„Благодарим на всички местни граждани, които ни подкрепиха, изразиха своята съпричастност, отправяйки послание за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия и намаляване броя на пострадалите“, заявиха инициаторите от Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене