КОШМАР! Автобус с абитуриенти се запали в Турция, пътували с фирма „Оазис“

 

В истински кошмар се превърнала дългоочакваната екскурзия до Кушадасъ на група абитуриенти от Самоков и класния им ръководител.

Всичко започнало, когато, по думите им, автобусът катастрофирал, гумата се запалила, маслото изтекло, а те прекарали часове на пътя, предаде NOVA.

Превозвач е фирмата „Даци“, а организатор на екскурзията е туроператорът „Оазис-А“, Благоевград, собственост на В. Ангелов, съобщиха от външно министерство.

„Много се притесних, когато дъщеря ми ми каза, че е имало катастрофа и са чакали на пътя”, споделя майката на едно от децата.

По думите ѝ дъщеря ѝ настояла да не влиза в конфликт с фирмата, поне докато свърши почвиката им. Те все пак стигнали до Турция, като след часове в неведение бил изпратен друг автобус.

„Впоследствие разбрах, че автобусът, който отива да ги вземе от Кушадасъ, е бил същият“, споделя още майката. По думите на абитуриентите превозното средство издавало странни звуци,пише травел нюз . На няколко пъти предната врата, която при катастрофата била откъсната, се отваряла на магистралата и трябвало да спират аварийно.

Към 3:30 ч. през нощта те се озовали в Дупница без никакъв транспорт, тъй като фирмата отказала да ги извози обратно до Самоков.

Управителят на компанията заяви, че автобусът е бил ремонтиран. Той обаче подчерта, че не е знаел, че абитуриентите са оставени в Дупница, а не в Самоков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене