Двама народни представители увеличиха екипа от доброволци в Ковид отделението на гоцеделчевската болница

Лекарите, медицинските сестри и санитарите в гоцеделчевската болница, които се грижат за близо 90 болни с Ковид инфекция могат да си поемат дъх. След младия мъж от Гоце Делчев, който е с медицинско образование, но не работи в тази сфера и не желае да се знае името му, още двама доброволци започнаха работа в МБАЛ „Иван Скендров“ – народните представители проф. Георги Михайлов и Богдан Боцев. Проф. Михайлов, който е специалист по хематология, педиатрия  и онкология се включи в лекарския екип, а местния народен представител Богдан Боцев е в помощ на санитарите.

 

Преди да дойде в Гоце Делчев проф. Михайлов се включи в помощ на медиците в Свищов. Още в началото на ковид пандемията Богдан Боцев направи две дарения на инфекциозното отделение в родния си град, а сега от началото на седмицата работа като санитар доброволец пак там, след като самият той се възстанови след коронавирусна инфекция. „Усетих колко е трудно на болните и най-вече на тези, които ги лекуват и се грижат за тях по време на престоя им в болница. Наред с болестта и симптомите й, много потискащо действа и изолацията“ – сподели народният представител Боцев, който ще продължи да работи като санитар до края на декември.

 

Ситуацията в Гоце Делчев с корона вирусната инфекция продължава да е много сериозна. Болните са 85, а медицинският персонал изнемогва. В тяхна помощ работят и четири сестри от училищното и детско здравеопазване. Цялата сграда, в която е разположено инфекциозното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ в момента е реорганизирана за лечение на ковид болни. За Ковид инфекция са отделени част от вътрешно и неврологично отделение в болницата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене