Община Смолян изпраща участник на световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Община Смолян изпраща участник на световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които ще се проведат в Берлин от 17 до 25 юни. Това е 18-годишният Костадин Велков, който е роден в Смолян. Той е включен в отбора по Силов трибой на международното състезание. Костадин е ученик в ПГТТ „Христо Ботев“ в областния град, специалност „Автотранспортна техника и технологии“. Занимава се със спорт от ранна детска възраст. Като малък е тренирал вдигане на тежести, а сега прекарва много време във фитнес залите.

Рекорден брой български състезатели ще участват на летните игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Страната ни ще бъде представена в немската столица от общо 40 атлети с интелектуални затруднения в 9 спорта, а 16 треньори са част от делегацията. В рамките на игрите за пръв път ще бъде проведен и Глобален форум за приобщаване, съобщават от Спешъл Олимпикс –България.
Участие в световните летни игри на Спешъл Олимпикс ще вземат 7000 атлета от 190 националности, а за провеждането на турнира под надслов „Непобедими заедно“ са ангажирани 20 хиляди доброволци.

Община Смолян за пореден път подпомага участието на спортист в игрите на Спешъл Олимпикс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене