Брането на череши в Кюстендилско с работно време

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов издаде заповед, чрез която регламентира основните правила на черешовата кампания. Това съобщи Мирослав Миланов, началник на отдел „Управление на общинската собственост“. По думите му с цел опазване на продукцията е въведено работно време за хората, ангажирани с брането на череши.

Работният ден започва от 7.00 часа и може да продължи до 20.00 часа. В останалото време не се допуска присъствието на хора в черешовите масиви. В Общината се приемат и заявления за разкриване на пунктове за изкупуване на череши. Към заявлението задължително се прилага документ за актуално състояние на фирмата, а месечната такса за разкриване на пункт е 15,20 лев за кв.м. До момента са издадени 18 заявления. 62 са определените места за отваряне на пунктове. Всички те са общински терени. Задължително в пунктовете трябва да има копие от издаденото разрешително. Изкупуването на черешите може да се извършва в интервала от 9.00 часа до 22.00 часа.

„Важно е изискването, че при наемането на берачи собствениците или ползвателите на черешовите масиви трябва да осигурят техен представител, който непрекъснато да бъде с берачите и да ги съпровожда до изходния пункт в началото и в края на работния ден“, допълни Мирослав Миланов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене