Полиция ще пази черешите в Кюстендилско

До дни стартира специализирана полицейска операция по охрана на земеделската продукция в Кюстендил и региона. Това съобщи на брифинг началникът на „Охранителна полиция“ в Областна дирекция на МВР – Кюстендил комисар Васил Паргов, предаде репортер на „Фокус“. Операцията започва от 12 юни. Тя ще бъде насочена към опазване на селскостопанската продукция и обезпечаване на сигурността в черешовите масиви.

Вече са проведени срещи с кметовете на общините Невестино, Кюстендил и Бобов дол, където са съсредоточени по-големите черешови масиви. Уточнени са местата за изграждане на пунктове за изкупуване на черешовата продукция. В полицейската операция ще се включат и служители на Дирекция „Жандармерия“ и Дирекция „Гранична полиция“.

Предвижда се изграждането на контролно-пропускателни пунктове. На тях ще се проверяват моторни превозни средства и пътуващите в тях лица. Целта е да не се допуска транспортирането на нерегламентирана продукция. Ще има и автопатрули, които ще обикалят по черешовите масиви.

„Ще се прави анализ, на база на който ще се съсредоточават самите патрули. Това ще бъде в зависимост от узряването на плодовете“, каза Васил Паргов.

В хода на операцията ще се извършват проверки по Закона за движение по пътищата и Закона за личните документи.

Създадена е и допълнителна организация след 20.00 часа да няма берачи в районите на черешовите масиви.

За изминалата година са проверени 985 моторни превозни средства, 1125 лица. По Закона за движение по пътищата са установени 125 нарушения. Установен е и един пиян шофьор. За изминалата година няма допуснати нарушения на обществения ред и кражба на селскостопанска продукция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене