Депутатът от ДПС в Пиринско Муса Плев вкаран в скандал за социални помощи

Муса Палев

ЕКС губернаторът: Регистрирах се в Бюрото по труда заради стажа, не съм подавал молба за помощ от 80 лв.

Информация, че ЕКС губернаторът на Пиринско Муса Палев се е наредил на опа­шката в Бюрото по труда за безработни и дори бил посо­чил в характеристиката си, че се надява на почасова рабо­та, взриви вчера социалните мрежи. Пред репортер на „Струма“ Муса Палев заяви: „Това е пълна глупост.

След като бях отстранен от поста областен управител на Пиринско, действително се регистрирах на борсата, но само да не си прекъсвам ста­жа. И през ум не ми е мина­вало да подавам молба за по­мощи, които са в размер на около 80 лв.“, обясни Палев. За месеца, в който името му стояло в регистъра на Бюро­

то по труда, той лично си вне­съл и минималния размер на здравните осигуровки, които са 16,80 лв. – отново за да няма прекъсване в осигур­яването.

Припомняме, че Палев бе отстранен от губернаторския пост на 13 август тази годи­на. Като депутат получава заплата от деня на парламен­тарния вот – 5 октомври. В изборния ден заплатата му беше 2586 лв. плюс 2/3 от стартовото депутатско въз­награждение /тоест 1724 лв./ за сътрудници, кафета, цветя и др. От 2 дни и Палев, и ос­таналите му 239 колеги оба­че са с по-високи заплати, след като Националният ста­тистически институт оповес­ти данните за средната ме­сечна заплата в страната, която през септември стигна­ла 900 лева. Тъй като българ­ските депутати получават 3 средни заплати, това означа­ва, че от 10 ноември те взе­мат 2700 лева месечно основно възнаграждение, със 114 лева повече от досега. Сумите ще набъбнат, след ка­то се прибавят и възнаграж­денията за участия в коми­сии, стаж, прослужено вре­ме, сътрудници.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене