След трагедията в семейството на общински съветник! Искали 500 евро на час за хеликоптер, за да свалят трупа на покосения от инфаркт в планината бизнесмен

500 евро на час е платил на пловдивска фирма синът на починалия по време на поход в Рила бизнесмен Борис Андреев, за да свали хеликоптер тялото му от планината до летището край Сапарева баня.

Както вестник „Струма” писа, Спас Андреев беше поискал съдействие от Червения кръст и след като му било отказано, плати за това на частна фирма от Пловдив.

В родното село на покосения от инфаркт бизнесмен – Крайници, хората се организират с леки коли и автобус да отидат на гробищния парк в Дупница и да му окажат последна почит.

Жители на Крайници си припомниха за доброто сърце на Борис Андреев. Преди години две деца от селото, които вече са семейни, останали кръгли сираци. Бизнесменът ги подкрепял финансово и морално, докато си стъпят на краката. Изградил наново параклиса „Св. Цар Константин и царица Елена“, от който бил останал само един камък.

Както вестник „Струма“ писа, в понеделник Борис Андреев бе покосен от инфаркт по време на преход с коне високо в Рила. Групата тръгнала от хижа „Отовица“, собственост на починалия Андреев, за Птича скала, но той не успял да стигне до крайната точка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене