При дъждовно време джаз вечерите в Благоевград на 8, 9 и 10 юни ще се проведат в зала „П. Яворов“

Лятото вече е тук, а с него идват и колоритните джаз вечери под открито небе.
Община Благоевград организира незабравимо преживяване под звездите в Градската градина. При дъждовно време концертите ще бъдат в зала „П.Яворов“.
С концерт на 8 юни от 20.00 часа Биг Бенд – Благоевград и солисти – ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, Музикално училище „Престо“ и Вокално студио „Фа диез“ ще станат част от тридневното събитие.

На 9 юни ще чуем Антони Дончев и проекта „На крачка от мистерията“, създаден да съчетае два свята на необятност – този на традиционния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента.

Със страхотно настроение публиката ще заредят кристалните гласове на София Янева и Христина Ненкова, и виртуозните инструменталисти Валери Димчев, Веселин Катерински и Орхан Гюзелев. За техни партньори са избрани музиканти, които създават днешния облик на джаза и импровизационната музика като Венцислав Благоев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.
В събота вечер, на 10 юни, с богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси в Градската градина ще излязат Мишо Йосифов и „Новините в джаза“. Идеята на популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател е да събере млади музиканти на една сцена.

Очакваме Ви на 8,9,10 юни, мястото е Градската градина, при дъждовно време – в зала „П.Яворов“ Вход свободен!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене