Китайският посланник гостува в Сандански

Кметът Стоянов и ръководството на община Сандански радушно посрещнаха днес в сградата на община Сандански  делегация на Посолството на Китайската народна република в България с посланик Н. Пр. ДУН Сяодзюн.
На срещата с Посланика на една от най-бързо развиващите се страни в света – Китай, бяха обсъдени важни въпроси, отнасящи се до развитието на туризма, земеделието и културата.

Основна тема в дискусията бе създаването на мост за сътрудничество между двете държави и в частност – Сандански, чрез Посолството на Китай в България. За развитие на партньорските отношения и обсъждане на възможностите за двустранно партньорство, е организирана и среща на делегатите с представители на местния бизнес.

Посланикът на Китайската народна република изрази възхищението си от природните дадености на региона и желанието си да повтори визитата в #Сандански, за да се запознае отблизо с процеса на винопроизводство. Кметът Стоянов с готовност прие предложението и заяви, че с удоволствие Сандански ще бъде домакин и в бъдеще на всяка визита в името на едно ползотворно бъдещо сътрудничество.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене