Градски детски хор към читалището в Благоевград отбеляза своята двадесета годишнина с концерт

Градски детски хор към Народно читалище „Никола Вапцаров“ в Благоевград отбеляза своята двадесета годишнина с концерт тази вечер. Хорът, основан през 2003 г. от проф. Христо Кротев и съпругата му доц. Николина Кротева, има над сто концерта в страната, както и редица изяви в различни държави.

Това е една хубава школа за нашите деца, защото, докосвайки се до хоровото изкуство, в тях се възпитават редица качества, каза за БТА директорът на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска. Тя допълни, че този вид изкуство е трудно, но благодарение на умението на сем. Кротеви, хорът се превръща в институция, задържа се интересът и вниманието на децата, правят концерти и извън България, като представят града успешно.

Всяка кръгла годишнина е повод за равносметка, защото 20 години никак не са малко, а тези деца, които ще видите на сцената, не са били родени, когато ние сме започнали с други деца, част от които виждам днес тук, каза преди началото на концерта проф. Христо Кротев. Преди да даде думата „на нейно величество музиката“, проф. Кротев сподели част от успехите и изявите на хора през годините.

Тази вечер председателят на Народно читалище „Никола Вапцаров“ в Благоевград Васил Новоселски връчи почетен плакет на проф. Кротев по повод 20-годишнината от основаването на Градски детски хор към читалището.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене