ЮЗУ „Неофит Рилски“ с редица събития за Петата европейска седмица на общественото здраве

За поредна година Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще се включи с различни събития, за да отбележи Европейската седмица на общественото здраве. Европейската седмица на общественото здраве е инициатива на Европейската Асоциация на общественото здраве (EUPHA), чийто пълноправен член е Българската асоциация по обществено здраве (БАОЗ) и се реализира с подкрепата на Европейското Регионално Бюро на Световната здравна организация (СЗО). Европейската седмица на общественото здраве има за цел да повиши осведомеността и да насърчи сътрудничеството в областта на общественото здраве в Европа. Глобалната тема тази година (2023) е „Общественото здраве: Глобални проблеми, локални действия“.

Европейската седмица на общественото здраве има за цел:

  • Да подчертае значимостта на общественото здраве и да допринесе за едно по-отворено общество в рамките на Европа.
  • Да повиши осъзнаването и да разшири съществуващите идеи по отношение на пет специфични общественоздравни теми в съответствие с водещите Европейски организации.
  • Да способства за изграждане на доверие и иновативни подходи за сътрудничество между всички професионалисти в сферата на общественото здраве на местно, национално, регионално и Европейско ниво.

 

Темите на петте дни:

22 май: Психично здраве за всички

23 май: Разнообразие (различия) в здравето

24 май: Достъп до здравни грижи

25 май: Превенция и контрол на хроничните заболявания

26 май: Глобални извънредни ситуации в здравеопазването и ответни действия

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене