Атанас Камбитов с приз „Кмет на гражданите 2014“

main_b

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов спечели призаКмет на гражданите“ за 2014 г. Наградата на д-р Камбитов бе връчена от Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Това стана на тържествена церемония по раздаването на наградитев конкурса „Кмет на годината“ тази вечер от 18:00 часа в Националния дворец на културата.

Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264 общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Гласуването в конкурса „Кмет на годината“ се проведе в интернет-платформата му в периода 1-31 октомври 2014 г.

Кметовете се съревноваваха в 8 категории – „Успешно привличане на инвестиции“, „Усвояване на евросредства“, „Опазване на околната среда“, „Развитие на туризма“, „Адекватна реакция при криза“, „Поддържане и развитие на спорта„, „Осигуряване наусловия за отглеждане на деца“ и „Кмет на годината“. Двата специални приза бяха „Кмет на гражданите“ и Специалната награда на екипа на kmeta.bg.

Церемонията „Кмет на годината“ събра на едно място представители на Европейската комисия, Правителството на Република България, държавни и обществени организации, посланици и бизнесмени.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене