Протестиращи ще блокират пътя Смолян – Рудозем на 21 май

Жители на селата Габрица, Полковник Серафимово и Фатово излизат на мирен протест в неделя, 21 май. Те ще блокират главния път Смолян – Рудозем, в участъка преди разклона за село Смилян. Това каза Елица Радева, която е един от инициаторите на протеста. Причината е лошото състояние на пътя, водещ до трите населени места, който е част от главния път Смолян – Рудозем. Трасето е осеяно с множество дупки и кърпежи и преминаването по него е истинско предизвикателство.

„Много пъти хората се събират, за да изразят недоволство от състоянието на пътя и всеки път, когато сме го правили, оставяме с чувството, че не сме чути“, категорична е Радева.

Тя припомни, че през годините са правени и подписки до Агенция „Пътна инфраструктура“ от жителите на Габрица, Полковник Серафимово, като в последната от 2022 г. са се включили 326 души. Няколко години преди това е правена подписка и само от хора от Габрица, като в нея са се подписали около 100 души.

По думите на Радева, от 10 години има проект за ремонт на главния път, но не е изпълнен. Дори смятат, че има отпуснати средства за ремонта на пътя, но те не са усвоени. Тя изрази надежда, на протеста в неделя да присъства и представител на отговорните институции и да разясни какво точно се случва с изпълнението на проекта и кога ще започне ремонта.

Организаторите са осигурили чай, с който протестиращите да се подкрепят по време на мирния протест на 21 май.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене